Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за смяна на бензинова помпа при 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за смяна на бензинова помпа при 155

Здравейте колеги, преди няколко дена колата ми отказа да пали и работи на бензин . Първоначално мислех че просто горивомера не отчита правилно, защото беше малко над 0-та, но дори и след палнене на половината резервоар ефекта е същият. Като се позаслушах малко типичното виене на бензиновата помпа откъм резервоара липсваше и вече ми стана ясно че е дошло време за смяна Благодаря на колегата Никола Николов за бързото съдйствие защото не за първи път използвам услугите му и утре вечерта ще си слагам новата бензинова помпа! Проблема е че нямам идея как се сменя тя! Моля за мъничко информация ако някои е извършвал тази подмяна. Предварително ви благодаря! Поздрави
    Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Голям спец съм ама много обяснения трябва а и има разлики в моделите . Ти как реши точно каква да вземеш като не си я извадил, и защо ти е втора употреба

Comment

Първоначално публикувано от EvgeniiM
      Голям спец съм ама много обяснения трябва а и има разлики в моделите . Ти как реши точно каква да вземеш като не си я извадил, и защо ти е втора употреба
      ами колега просто казах на човека от купувам новата помпа за каква кола с какъв мотор е и тн. и съм на 99% сигърен че няма да ме подведе (дадявам се ). А защо втора употреба - вярвам че помпата е изправна пък и съм с газов инжекцион и на бензин колата само се пали и мах километър се кара докато загрее + 1 ден на седмица за да не се запушат инжекторите!
      И все пак ако ти остане мъничко време плс дай съвет как се сменя - Ще съм адски задължен и ще изкажа благодарността си измервайки я в бира:П Предварително ти благодаря!

Comment

да де , нови съм купувал две различни и двете не са като оригиналната . така че по -добре е първо да се извади и тогава да се купува. едните са по-тесни от оригиналната и трябва да се стяга с някаква скоба- отказах се от този вариант , а и тясната (при Q4 съм ги виждам оригинално) е с пластмасов изход към маркучите. аз си взех от магазина на Стамболииски една с месингови изводи - като оригиналната , с малко е по-голяма в диаметър, но с масло и здрава ръка влиза . Самото изваждане на цялата система -помпа и ниво-датчик е малко сложно - трябва да отвиеш първо датчика , ама на 15-годишна кола е тругюдни и пластмасата е чуплива. аз отвивам една метална шина която държи помпата и тогава с засукване излиза, оттам е лесно . и преди да отвориш кавото и да било откачаш трите маркуча и кабелите( преди това си развъртял голямата пластмасова шайба за да не пръска бензин като откачиш маркучетата .

Comment

Благодаря ти колега, но май ще се възползвам от услугите на чичо майстор... че нещата не изглеждат така както си ги представях, защото идеята ми беше да отделя цхас два след работа и то по-тъмно защото се прибирам около 8.30-9 вечерта, но идеята не ми се струва одачна имайки в предвид температурите и светлината която ще е вън
          Поздрави и мерси че ме отказа от идеята да я сменям сам

Comment

аз я смених точно преди две три седмици на минус няколко една събота следобед пред нас на тротоара но я бях отварял и лятото - и отнема точно към два часа. ако може майстора да се разходи или ти върви колата на газ не се занимавай- по-добре е

Comment

Благодаря ти колега, така мисля да процедирам! Времето не ме притеснява в интерес на истината, но просто единствената възможност е вечер след работа около 9 часа, но мисля че имайки в предвид колко е тъмно все още няма да е одачен вариант! Още веднъж ти благодаря и ще се поразходя до сервиза!

Comment

успех, дано си взел точната

Comment

Колега, преди да предприемеш действия за смяна на бензиновата помпа, провери релето управляващо помпата дали работи... или пък съответния предпазител.
                  На мен в неделя ми се случи подобно нещо. Бях предприел една инвазия по смукателните пътища (сваляне на филтърната кутия, дебитомера и гофрираната тръба) и след сглобяването на всичко се оказа, че колата не ще да запали. След обстоен преглед на компонентите, се оказа, че неволно при манипулацията под капака сме разбутали малко и релето за помпата. Като го застопорихме добре на мястото му, колата запали от раз. Въпросните релета и предпазители се намират под дебитомера (4 релета + 3 препазителя).
                  Успех!
                  AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                  Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Благодаря колега за съвета за релетата - има доста резон в това което казваш защото наистина предният ден си оправях алармата и се налойи да поразкачим с един жичкаджия доста нещица отпред но за релетата не ми беше хрумнало - проблема вече е решен все пак де - оказа се просто вода в бензина и бензиновата помпа я е засмукала - следва замръзване и успех ШЕЛ - никога повече бензин от тях само това мога да кажа! иначе с малко спирт във бензина всичко се оправи! Поне сега си имам и нова бензинова помпа за колата(старата и без друго се беше разсвирила)

Comment

Радвам се колега, че проблема ти е решен!
                      Единствено ме разтревожиха думите ти за бензина от Shell. Разтревожиха ме, защото аз зареждам само от Shell и то след като съм "минал" през Petrol и OMV и се бях разочаровал . Ако наистина вече и в Shell са влошили качеството, просто не ми остава алтернатива, освен на всяко зареждане да доливам по 0,5л спирт . Не съм сигурен обаче, дали спирта е "дружелюбен" към всички компоненти и части на двигателя и горивната система.
                      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Колега, що се отнася до спирта не би следвало да има отражение никакво стига да не е в големи количества разбира се! Не ме интересува честно казано от къде зареждам стига бензина да е читав, но уви знае ли човек. Предимството на спирта е в това, че водата не се смесва със бензина, а спирта се смесва и от там има възможност да изгори! Поздрави и успех със зареждането

Comment

Колега, що се отнася до спирта не би следвало да има отражение никакво стига да не е в големи количества разбира се! Не ме интересува честно казано от къде зареждам стига бензина да е читав, но уви знае ли човек. Предимството на спирта е в това, че водата не се смесва със бензина, а спирта се смесва и от там има възможност да изгори! Поздрави и успех със зареждането

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
                            Единствено ме разтревожиха думите ти за бензина от Shell. Разтревожиха ме, защото аз зареждам само от Shell и то след като съм "минал" през Petrol и OMV и се бях разочаровал . Ако наистина вече и в Shell са влошили качеството, просто не ми остава алтернатива, освен на всяко зареждане да доливам по 0,5л спирт
                            Колега, отдавна бензините в Shell не стават за никакъв чеп... Радвам се, че не си имал подобни проблеми до сега.
                            Всъщност, много бензиностанции в БГ не са това което са - както совите от един известен сериал. Много от тях носят цветовете на известни вериги, но всъщност нямат нищо общо с тях. Аз съм си набелязал по една или две бензиностанции OMV в София и Пловдив, и съм страшно доволен от тях. Има и няколко на Петрол, които също са надеждни, но да видим до кога ...
                            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Аз пък последно заредих от Шел Пазарджик на магистрала Тракия.

Заредих 40 литра обикноен 95 бензин и О ужас поне 20 коня изчезнаха.

Още като излязох от бензиностанцията и дадох газ да изпреваря едни тирове и на 5та никакво ускорение. Обикновенно леко дърпа но този път не. Най много ме е яд, че сипах 40литра, но както и да е.
                              После долях от Еко супер 100 бензин и се нормализираха нещата.

Повече от Шел НЕ
                              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Working...
                              X